Dobrodelni Art-Mjau bazar na Matijevem griču

Alenka Lena Klopčič


Sobota, 10. septembra, je prinesla lep dan – ne le s sončnim dopoldnevom, ampak tudi z dobrodelnim bazarjem unikatnih (rokodelskih) izdelkov, ki se je odvil na Matijevem griču, novi lokaciji ob Gradiškem jezeru.

Odslej se bodo pod novim prireditvenim šotorom ob Gradiškem jezeru odvijali še številni podobni dogodki – vsi z dobrodelno noto in za vse starostne skupine.

Septembrski dogodek, ki so ga organizatorji - Zavod Vrba in Sonce, Zavod D-Frend in Daša’s Pottery - poimenovali Art-Mjau bazar, je tako obiskovalcem ponudil keramične izdelke Daša's Pottery, leseni nakit Woodco, trakove za lase Bushka, ekoslikanice ter uokvirjene ilustracije različnih ilustratorjev, ki sta jih za dober namen podarila ustanovitelja Zavoda D-Frend Alenka Lena in Tomaž Klopčič.

Na dogodku, ki je trajal le tri ure, smo zbrali skoraj 300 evrov, ki smo jih v celoti namenili za zdravstveno oskrbo brezdomnih muck v oskrbi Društva za zaščito živali Novo mesto. Tokrat za dolenjsko društvo, ker je do njih prišla vest, da je stanje z brezdomnimi mucki v tej slovenski regiji v zadnjem času še sploh 'akutno' in da se na cestah znajde vse več mačjih mladičev, ki žal ne preživijo.

 

Želite sodelovati z D-Frendom?

 

 

»Še mal više, še mal dlje, stopi pred vse, nej kriči srce. Roke više od neba, da objameš pol sveta; ker če daš, nekdo ima.« (Prva vrsta; Matevž Šalehar - Hamo & Tribute 2 Love)
 

 

 

 

0
Feed