Dober Človek, Dobra energija, Dober svet

O PROGRAMU  -  8 KORAKOV  -  BLOG  -  O MENI

Program

Zbalansirajmo

življenje

Program ‘ZBALANSIRAJMO ŽIVLJENJE’ po načelih ajurvede in ‘šamanskega celjenja’ s povsem sodobnimi pristopi, ki vključujejo tudi tehnike jungovskega coachinga, za tiste, ki želite postaviti svoje življenje v ravnovesje.

Več o programu

Čutite, da je čas za spremembo?

 • Čutite, da ne živite svojega polnega potenciala?
 • Je za vami napornejše obdobje?
 • Želite prekiniti z morebitnimi škodljivimi vzorci, pa ne veste kako?
 • Imate dovolj suhoparnosti vsakdana, saj veste, da življenje ponuja mnogo več?
 • Si želite osebne in karierne transformacije, ker ste enostavno poklicani za nekaj več?
 • Bi radi občutili življenjsko radost, ki se skriva za 'tukaj in zdaj'?

Če ste pripravljeni na začetek novega poglavja v življenju, si dovolite prve korake!

Program 'Zbalansirajmo življenje'

Program 'Zbalansirajmo življenje' je program po meri za tiste, ki želite ne le postaviti svoje življenje v uravnotežen ritem z zdravim utripom, vanj vnesti pomirjenost, polnost in harmonijo, ampak tudi transformirati svojo karierno oziroma poslovno pot, da bo vaše življenje tudi karseda radostno, kreativno in sijoče.

Program vključuje ajurvedska načela v izhodiščnem, filozofsko-ekonomske prvine v osrednjem ter povsem poslovni pristop v sklepnem delu.

Preberite v nadaljevanju, katerih 7 korakov vključuje.

8 korakov programa

1. korak:
Kako ste - čisto zares?

V prvem koraku s pomočjo pulzne diagnostike, ‘šamanskega trackinga’ vaših arhetipov ter poglobljenega pogovora ugotovimo vašo osnovno došo (prakruti) in vaše trenutno stanje (vikruti) oz. postavimo kristalno jasno zrcalo, ki nam pove --- kako čisto zares ste.

2. korak:
Kaj si želite – čisto iskreno?

Skozi sedem ravni prevpraševanja ugotovimo, česa in zakaj si želite.

3. korak:
Spoznajte svojo dnevno rutino!

V tretjem koraku se 'rodi' vaša – in samo vaša – dnevna rutina, ki upošteva ajurvedska načela in šamanska vodila ter vaše lastne potrebe.

4. korak:
Usvojite svojo dnevno rutino!

Izboljšajte svoje počutje TUKAJ in ZDAJ. (Ja, v tem zemeljskem Življenju! :-)

5. korak:
Kam si želite?!

V petem koraku skupaj določimo konkretne cilje na izbranem področju, od poslovnega oz. kariernega do področja odnosov.

6. korak:
Izberite svojo POT!

V šestem koraku osebna transformacija že pripelje do širše življenjske transformacije in novih življenjskih izkušenj, kot jih riše predhodni korak.

7. korak:
Preverjanje rezultatov

V sedmem koraku preverimo, kaj vse še morebiti potrebujete za življenjski (po)let. Možno je tudi kanaliziranje iz Izvora oz. Višje zavesti.

8. korak:
Vem, kdo sem!

»Spoznaj samega sebe in spoznal boš vesolje,« pravi znani napis v grških Delfih. In na tem mestu spoznate pravega Sebe.

Ker je »poznavanje drugih inteligenca, poznavanje sebe pa je resnična modrost« in »obvladovanje drugih moč, obvladovanje sebe pa vrhovna moč«. (Lao Tzu)

Izjave udeleženk programa

To je bila najboljša delavnica, ki sem se je kadarkoli udeležila. Izvedela sem veliko koristnega o prehrani, meditaciji, naučila sem se tehnik dihanja in še marsikaj drugega. Spoznala sem nove ljudi, s katerimi me povezuje isti interes. Da o super predavateljici sploh ne izgubljam besed! ☺

Saša

Hvala za prijetno izkušnjo, pohvala predvsem prijetni in umirjeni energiji, ki se je tudi mene dotaknila in me pomirila. Svoje probleme sem ob stanju pomirjenosti dojela čisto drugače, z manjšo težo, celo z realno rešitvijo. Še enkrat hvala in vse dobro!

Tanja

Meni je bilo ves čas krasno, počutila sem se zelo sproščeno in sprejeto, zato sem tudi zelo sodelovala. Alenka je bila krasna, vedno se je potrudila z pogostitvijo in tako lepo je vse povezovala. Vse teme so mi bile všeč in vsakič mi je bilo fino.

Sanja

Bilo mi je izjemno prijetno; s pogovori smo se dotikale pomembnih življenjskih vprašanj in tem. Vzdušje je bilo izjemno sproščeno in zato smo se tudi vse udeleženke izjemno lepo vključile in sodelovale v naših srečanjih. Bravo, Alenka, lepo si nas vodila skozi delavnice! Priznati moram še, da 'se me je precej prijelo' glede prehrane, dihanja, meditacije in nasploh iskanja notranjega ravnovesja, ki mi prinaša zadovoljstvo.

Lidija

Alenka ima res neko 'zdravilno moč'. Od nje sem odšla brez 'očiščena' in lažja, kar sva se pogovarjali na obravnavi, pa sem še nekaj časa premlevala in izkoristila kot dobro popotnico za nadaljnje delo na sebi. Namreč, verjamem, da lahko svoj poln potencial užijemo in dejansko živimo le tako, da se stalno aktivno razvijamo in osebnostno rastemo. Vsak seveda na sebi ustrezen način.

Tinkara

Če ste pripravljeni na začetek novega poglavja v življenju, se prijavite na program 'Zbalansirajmo življenje'.

prijava na program

Cena celotnega programa, ki vključuje 8 srečanj v trajanju 90 min, je 1.100 EUR.

Za posamične obravnave in za spoznavni pogovor pišite na lena@pikanai.org

Zbalansirani dogodki

 • Bodi voda, prijatelj moj …
  09/01/2024 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Bodi voda, prijatelj moj …

  Alenka Lena Klopčič

  »Bodi voda, moj prijatelj« je verjetno najbolj znan citat legendarnega Brucea Leeja, ki ga mnogi poznajo predvsem kot filmsko ikono hudih borilnih veščin, a bil je tudi filozofski mislec, ki je z danim rekom mislil na sposobnost prilagoditve vsemu, v čemer se znajdemo in da situacije, s katerimi nam streže življenje, skušamo sprejeti in ne biti v uporu do njih, po drugi strani pa seveda ne ostati povsem togi, saj je poleg tega véliki Bruce spodbujal tudi k učenju, treningu mirnosti in krepitvi poguma. »Močnejši ste od svojih največjih strahov.«

  Preverite več
 • Nekaj sije v nas ljudeh
  27/12/2023 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Nekaj sije v nas ljudeh …*

  Alenka Lena Klopčič

  V času pisanja pričujočega zapisa se staro leto naglo poslavlja, novo pa že svetlika na obzorju. In v tem duhu ter pod navdihom zadnjega koncerta Siddharte - bržkone najbolj znane domače rock skupine, od katere sem si sposodila tokratni naslov (iz pesmi 'Piknik') - v letu 2023 se želim dotakniti predvsem 'sijočega v nas ljudeh' in kako lahko res zasijemo v svojem polnem sijaju.

  Preverite več
 • TRANSFORMACIJSKI IZZIV: Ajurveda, psihologija in osebna transformacija
  12/12/2023 - TRANSFORMACIJSKI IZZIV 0 Komentarji
  Ajurveda, psihologija in osebna transformacija

  Alenka Lena Klopčič

  Vabljeni na dogodek 'TRANSFORMACIJSKI IZZIV: Ajurveda, psihologija in osebna transformacija', v petek, 8. marca 2024, v kavarni Slamič, Ljubljana.

  Preverite več
 • 25/09/2023 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Kako dobro je deliti dobro energijo!

  Alenka Lena Klopčič

  Ta občutek – kako noro dobro je deliti dobro energijo ☺ – je plesal v mojih mislih, ko sem predzadnjo julijsko nedeljo zaključevala s tekom po Limbarski gori – čudoviti vzpetini nedaleč stran od Mažijevega griča ob Gradiškem jezeru, kjer smo na taisto nedeljo preživeli 'En lep poletni dan',

  Preverite več
 • 28/05/2023 0 Komentarji
  Predavanja za 'dobro počutje'

  Alenka Lena Klopčič

  Na povabilo naročnikov, ki bi radi izvedeli več o tem, kako do trajnostno dobrega počutja s podporo ajurvede – vede o življenju –, se vedno z veseljem odzovem in v skladu z željami in potrebami pripravim interaktivna predavanja, ...

  Preverite več
 • Zbalansirajmo življenje
  01/12/2022 0 Komentarji
  Začetek srečanj Zbalansirajmo življenje

  Alenka Lena Klopčič


  Sem nadvse počaščena, da lahko kot zunanja izvajalka v okviru svojega programa 'Zbalansirajmo življenje' nudim ajurvedsko podporo ženskim uporabnicam društva SOS telefon.

  Preverite več
VSI DOGODKI

O meni --- in o Tebi!

Program 'Zbalansirajmo življenje' sem razvila in ga izvajam Alenka Lena Klopčič, jungovska coachinja, diplomantka podiplomskega programa ajurvede na Alma Mater Europaea s certifikatom ajurvedske terapevtke dr. Claudie Welch o ženskem zdravju in hormonskem ravnovesju ter praktikantka šamanskega programa mednarodnega inštituta 'The Four Winds', sicer pa dvojna doktorica - doktorica managementa in doktorica strateškega komuniciranja z zaključenim MBA Executive programom in – da podkrepim teorijo s prakso – z več kot 20-letnimi izkušnjami iz medijskega in poslovnega sveta s poudarkom na energetiki, ki stalno krepim svoje znanje – tudi s področja 'coachinga' – z udeležbo na spletnih šolah in programih, med drugim poslovnega programa 'Project Next' poslovnega in transformacijskega 'coacha' Deana Graziosija. Od jeseni 2023 pa sem tudi študentka psihoterapevtske propedevtike na Univerzi Sigmunda Freuda in udeleženka programa 'Live a transformative live' spiritualne coachinje, kanalizatorke in intuitivne zdravilke Genevieve Taeger.

»Ko si v 'čudovitem stanju', lahko daš veliko več vsem, ki jih imaš rad. In veš kaj? V sreči je moč. V življenju vlada prednost sreče. Sreča je namreč prednost v naših odnosih, v našem poslu, našem zdravju in v vsem, česar se dotaknemo. Živeti v čudovitem stanju, ne glede na to, kaj je največja svoboda in največje darilo, ki ga lahko ponudimo tistim, ki jih imamo radi. To je izkušnja absolutnega obilja --- obilja veselja! --- to je pravo bogastvo.« Tako med drugim piše v svoji finančni (ja, finančni!) knjigi z naslovom 'Unshakeable' oz. v prevodu 'Neomajni' znani ameriški poslovni strateg, motivacijski govorec in 'življenjski coach' oz. 'coach za uspeh' Tony Robbins. Še več, to obilje že posedujemo, nakaže dalje, ko pravi, da si lahko samo sami zagotovimo to mero sreče. Odločitev za to je torej v naših rokah.

 

Za zgornji citat sem se odločila, ker dejansko pove kar precej o mojih 'verjetjih'. Nanj sem namreč naletela v sklepnem poglavju sicer finančne knjige, po kateri sem posegla po tem, ko sem prebrala knjižno uspešnico o moči, ki jo prinaša 'zdaj' vélikega duhovnega učitelja Eckharta Tolleja, na nočni omarici pa so me že čakale knjige o domala brezčasnem Einsteinu, Bhagavadgiti, ki spretno prepleta etiko, metafiziko, ontologijo, epistemologijo in estetiko, ter spoznanjih in uvidih Brucea Leeja iz njegove brezčasne filozofije 'bodi voda'. A to je le en bežen vpogled v to, s čimer se napajam intelektualno, energijsko in duhovno, podajam pa ga, ker menim – in upam –, da bo navedeno obiskovalcu dane spletne strani povedalo nekaj malega, a pomembnega (saj veste – prav male stvari se na koncu izkažejo za največje), o meni in mu približalo moj pogled na svet oz. vsaj en 'blinkec' slednjega. Bistveno je, da me zanima ogromno stvari. Res ogromno.

 

Življenje mi je postreglo z ne ravno vsakodnevnimi izzivi za otroka še preden sem dopolnila deset let, ko sem v 90-ih spoznavala našo lepo deželo skozi oči male prodajalke na stojnici na sejmih po Sloveniji, da sem aktivno prispevala k delovanju mikro družinskega podjetja. To sem uspevala tudi v domači delavnici s pakiranjem tekstilnih izdelkov, ki jih je šivala mama in nekaj časa tudi nekaj šivilj, ki pa smo jih potem tudi odpustili, saj je z razpadom Jugoslavije (in odprtjem slovenskega trga poceni izdelkom iz Azije) razpadlo oz. propadlo tudi naše podjetje. In naša družina. A še preden smo se dokončno poslovili, smo skušali skupaj (pre)živeti v prikolici (stanovanje smo namreč ob preoblikovanju podjetja oz. družbe z omejeno odgovornostjo v družbo z neomejeno odgovornostjo izgubili). Ko smo izgubili tudi prikolico, smo se 'preselili' v šotor. Nato je šla ena 'polovica družine' k eni stari mami in druga k drugi.

 

Nekje na poti svojega otroštva sem imela tudi psička. Pa je moral tudi on od nas. Izgubila sem tudi njega. Kar nekaj izgub za otroka, a prav izkušnje, ki mi jih je prinesel omenjeni del izgub, so me vodile v odraslost. Nekje na tej Poti se »mi je zgodila« še ajurveda (ajurveda je starodavna veda o življenju), ki sem jo spoznala po padcu – simbolnem in dobesednem, ki se je, kot bi se znani 'coach' Robbins, pred njim pa še številni drugi misleci, zgodil »zame« (in ne »meni«). In padci so nam najbrž vsem znani, kajne? Nekaterim tudi tako močni, kot jih prinese čustvena bolečina ob izgubi življenjske ljubezni; moja sorodna duša se je namreč po 22 skupnih letih fizično poslovila z zemeljskega sveta v začetku leta 2023. In padce zaznavamo vsak po svoje – tako kot je vsak človek zase svet oz. lahko bi rekli tudi zvezda ali pa sonce svojega lastnega življenja. Zato je ta predstavitev mene lahko tudi predstavitev Tebe. V delu, ki seveda resonira s Tabo in s tvojo Potjo. S Tvojo Resnico.


In kot je napisala ena od prijateljic, ki sem jo prosila za komentar pričujoče spletne strani, ko je bila še v nastajanju, pa je kot številni drugi želela, da zapišem več o sebi (in ja, zato je tudi pričujoči zapis nekoliko daljši): »Napiši nekaj v tem smislu – če zmorem jaz, zmoreš tudi ti!« In prav to ti polagam na Srce, dragi obiskovalec, draga obiskovalka. Zmoreš premagati svoj padec. Še več: vsako izgubo in/ali padec je mogoče preoblikovati v priložnost za osebnostno rast in razvoj, s tem pa za širjenje ljubezni in za odpiranje tej, saj je to skladno z osnovno naravo naše Duše, naše Biti.

 

Če pa si začutil/-a, da Ti lahko v sklopu programa 'Zbalansirajmo življenje' pri tem pomagam, si to – samo dovoli. Obilje namreč že poseduješ. In zbalansirano življenje ali pa sreča, če želite, je – prav res – v Tvojih rokah.

Carl Gustav Jung

 

»Noči je toliko, kolikor je dni, in vsaka traja enako kot dan, ki sledi. Tudi najsrečnejšega življenja ni mogoče izmeriti brez nekaj trenutkov teme in beseda srečno bi izgubila vsak pomen, če je ne bi uravnotežila žalost.«

Aristotel

 

»Tisti, ki bo premagal svoje strahove, bo resnično svoboden.«