Dober Človek, Dobra energija, Dober svet

O PROGRAMU  -  7 KORAKOV  -  BLOG  -  O MENI

Ajurveda.pro blog

 • Bodi voda, prijatelj moj …
  09/01/2024 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Bodi voda, prijatelj moj …

  Alenka Lena Klopčič

  »Bodi voda, moj prijatelj« je verjetno najbolj znan citat legendarnega Brucea Leeja, ki ga mnogi poznajo predvsem kot filmsko ikono hudih borilnih veščin, a bil je tudi filozofski mislec, ki je z danim rekom mislil na sposobnost prilagoditve vsemu, v čemer se znajdemo in da situacije, s katerimi nam streže življenje, skušamo sprejeti in ne biti v uporu do njih, po drugi strani pa seveda ne ostati povsem togi, saj je poleg tega véliki Bruce spodbujal tudi k učenju, treningu mirnosti in krepitvi poguma. »Močnejši ste od svojih največjih strahov.«

  Preverite več
 • Nekaj sije v nas ljudeh
  27/12/2023 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Nekaj sije v nas ljudeh …*

  Alenka Lena Klopčič

  V času pisanja pričujočega zapisa se staro leto naglo poslavlja, novo pa že svetlika na obzorju. In v tem duhu ter pod navdihom zadnjega koncerta Siddharte - bržkone najbolj znane domače rock skupine, od katere sem si sposodila tokratni naslov (iz pesmi 'Piknik') - v letu 2023 se želim dotakniti predvsem 'sijočega v nas ljudeh' in kako lahko res zasijemo v svojem polnem sijaju.

  Preverite več
 • TRANSFORMACIJSKI IZZIV: Ajurveda, psihologija in osebna transformacija
  12/12/2023 - TRANSFORMACIJSKI IZZIV 0 Komentarji
  Ajurveda, psihologija in osebna transformacija

  Alenka Lena Klopčič

  Vabljeni na dogodek 'TRANSFORMACIJSKI IZZIV: Ajurveda, psihologija in osebna transformacija', v petek, 8. marca 2024, v kavarni Slamič, Ljubljana.

  Preverite več
 • 25/09/2023 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Kako dobro je deliti dobro energijo!

  Alenka Lena Klopčič

  Ta občutek – kako noro dobro je deliti dobro energijo ☺ – je plesal v mojih mislih, ko sem predzadnjo julijsko nedeljo zaključevala s tekom po Limbarski gori – čudoviti vzpetini nedaleč stran od Mažijevega griča ob Gradiškem jezeru, kjer smo na taisto nedeljo preživeli 'En lep poletni dan',

  Preverite več
 • Kaj bo dobrega?
  28/05/2023 - Alenka Lena Klopčič 0 Komentarji
  Kaj bo dobrega?

  Alenka Lena Klopčič

  Če sem v zadnjem blogu pisala o smislu življenja in vas, dragi 'spremljevalci Dobre energije' (tisti, ki berete moje zapise, pa ste na nek način tudi spremljevalci moje poti po fizični izgubi sorodne duše), povabila k razmisleku o smislu življenja (VEČ), vas tokrat kar neposredno sprašujem: »Kaj bo dobrega?«

  Preverite več
 • 19/03/2023 0 Komentarji
  Ker je življenje dar!

  Alenka Lena Klopčič

  »Če je um jasen, bo karkoli boš naredil/-a ali dejal/-a, prineslo srečo, ki te bo spremljala kot tvoja senca.«
  To naj bi bilo sporočilo Bude, na katerega nas je zdaj že diplomante podiplomskega programa ajurvede na evropskem centru Alma Mater Europaea spomnila ena od sošolk na nedavni konferenci z naslovom 'It's About People 2023', na kateri smo posamična področja ajurvede (vede o življenju) slušateljem približali tudi predstavniki zdaj že druge generacije diplomantov omenjenega programa.

  Preverite več
 • 14/03/2023 0 Komentarji
  Kaj imata skupnega dober duh in dober dih?

  Alenka Lena Klopčič


  Iskanje lep(š)ega v življenju po fizični izgubi ljubezni svojega življenja, ki sem jo utrpela pred kratkim in neopisljivi čustveni bolečini, ki enkrat bolj, drugič manj intenzivno spremlja proces prehoda v 'novo realnost', me je med drugim vodilo do glasbe. Natančneje, do pevskih vaj oz. pevske terapije, kot sem si sama to vzela.

  Preverite več
 • 14/03/2023 0 Komentarji
  Moje telo, moj dom!

  Alenka Lena Klopčič


  Če na svoje telo gledam kot na dom moje duše, potem je moja koža kot zunanji ovoj in naj bi bila – če želim seveda trajnosten in tudi kakovosten dom – v tej vlogi, tej namembnosti tudi karseda močna oz. odporna ter (kakopak!) tudi zdrava in posledično lepa. Ker ljudje pač nosimo oblačila, pa odslej izbiram tudi najboljša možna – da ima moja koža, ki metaforično torej predstavlja ovoj domu moje duše, potrebno »nego«, ki ji zagotavlja tudi odlično počutje. To so oblačila 'The Spirit of Om'.

  Preverite več
 • 30/11/2022 0 Komentarji
  Is your lighthouse on?

  Alenka Lena Klopčič


  Guess what - only when your inner lighthouse is on, the magic of life will happen!

  “With text messaging and e-mails buzzing in our pockets, our constant availability for phone calls, and hot new apps and social media on our phones, we are more distracted, more unfocused and more enmeshed in sweating the small stuff than ever before.

  Preverite več
 • 27/11/2022 0 Komentarji
  »Kje sem?«

  Alenka Lena Klopčič


  Ste se že kdaj vprašali, kje ste? Kje se nahajate zdaj, prav v tem trenutku? V kakšnem stanju, kakšno je vaše počutje, kako se drugi ljudje počutijo okoli vas? Dobivate komplimente od njih ali se vam dogaja, da se presenetljivo hitro poslovijo od vas?

  Preverite več
 • 20/11/2022 0 Komentarji
  It's the end of the world as we know it*

  Alenka Lena Klopčič


  …but we can have it even improved!

  Sounds a bit of a cliché? Guess what – if we chose to see it as so, then yes, it’s a cliché. But if we decide to see it as a compelling version of our future – well, that’s exactly what is going to be!  

  Preverite več
 • 13/11/2022 0 Komentarji
  Once upon a time*… there was a passionate you!

  Alenka Lena Klopčič


  Do you have a problem making decisions? If yes, then I warmly invite you to continue reading…

  If you want an extraordinary life, you need to take action, says the world-renowned success coach Tony Robbins (who, by the way, was born Mahavoric, so his parents are actually from neighboring Croatia). But this action is conditioned on first making a decision.

  Preverite več
 • Should I stay or should I go?
  06/11/2022 0 Komentarji
  Should I stay or should I go?*

  Alenka Lena Klopčič


  “But, you will never graduate,” said the class teacher I'll call Ms. Robinson in my final year of school when I asked her to change some of my classes that I wanted to attend but couldn’t because I had to work. Ms. Robinson’s words echo in my mind 23 years later, driving me to pursue my passions and to prove wrong to those people like her who didn't believe.

  Preverite več
 • Zgodba o Cvetki
  25/10/2022 0 Komentarji
  Zgodba o Cvetki

  Alenka Lena Klopčič


  Se kdaj zalotite, da opazujete sosedov vrt in njegove cvetlice, ki po vašem veliko lepše uspevajo kot vaše na vašem vrtu? (Če nimate vrta, si lahko prispodobo vrta pretolmačite v karkoli drugega, recimo v sosedov avto, hišo ali stanovanje, celo družino.)

  Preverite več
 • V čudovitem stanju … ali moč manifestacije
  09/10/2022 0 Komentarji
  V čudovitem stanju … ali moč manifestacije

  Alenka Lena Klopčič


  »Ko si v ‘čudovitem stanju’, lahko daš veliko več vsem, ki jih imaš rad. In veš kaj? V sreči je moč. V življenju vlada prednost sreče. Sreča je namreč prednost v naših odnosih, v našem poslu, našem zdravju in v vsem, česar se dotaknemo.

  Preverite več
 • 14/09/2022 0 Komentarji
  »Tukaj in zdaj?«

  Alenka Lena Klopčič


  Tolikokrat slišana fraza, kajne? »Tukaj in zdaj.« Ampak kaj to sploh pomeni?

  Preverite več
 • Luč lepote
  02/09/2022 0 Komentarji
  Luč lepote

  Alenka Lena Klopčič


  Lepa, odločna, uspešna (v vseh svojih vlogah kakopak), polna energije, mladostnega videza … – vse to in še več naj bi bila sodobna ženska v svoji popolnosti. Ampak kaj pa, če bi končno doumeli – in to resnično doumeli ter ponotranjili! -, da sta lepota in energija, ki domujeta v našem jedru, našem osrčju, že sami po sebi — absolutno popolni?

  Preverite več
 • Umetnost ljubezni
  10/08/2022 0 Komentarji
  Umetnost ljubezni* ali kako s pomočjo samoljubezni do magije življenja

  Alenka Lena Klopčič


  ‘Umetnost ljubezni’ je naslov eni od odličnih knjig znanega psihoanalitika Ericha Fromma, ki med drugim piše o tem, da je »sodobni človek odtujen od sebe, od svojih soljudi in od narave.

  Preverite več
 • Poletje – popoln čas za ‘samo biti’
  20/07/2022 0 Komentarji
  Poletje – popoln čas za ‘samo biti’

  Alenka Lena Klopčič


  Poletje je čas za skok v vodo, za uživanje hribovskega zraka ali pa za vsaj malo manj napora, kot v preostalem delu leta. In ni čisto naključno, da je temu tako.

  Preverite več
 • O čem govorimo, ko govorimo o zadovoljstvu?
  29/04/2022 0 Komentarji
  O čem govorimo, ko govorimo o zadovoljstvu?

  Alenka Lena Klopčič


  Kako (p)ostati zadovoljni v sodobni družbi, ki se utaplja v vse več materialnih stvareh? In kaj imata skupnega ljubezen in bogastvo ter kdo lahko postane kraljevič sodobne družbe ne glede na to, koliko ima pod prstom?

  Preverite več
 • Resnično svobodni
  30/03/2022 0 Komentarji
  Resnično svobodni

  Alenka Lena Klopčič


  Starodavna vzhodnjaška filozofija pravi, da je človek dosegel pravo svobodo, ko njegov lastni um ne upravlja več z njim.

  Preverite več
 • Lepota je lahko brezčasna
  08/10/2021 0 Komentarji
  Lepota je lahko brezčasna

  Alenka Lena Klopčič


  Vsi ali pa vsaj večina nas si želi lepo in sijočo kožo, v mladosti s čim manj aknami, kasneje pa s čim manj gubicami in takšnimi ali drugačnimi ‘nepravilnostmi’.

  Preverite več