Kaj imata skupnega dober duh in dober dih?

Alenka Lena Klopčič


Iskanje lep(š)ega v življenju po fizični izgubi ljubezni svojega življenja, ki sem jo utrpela pred kratkim in neopisljivi čustveni bolečini, ki enkrat bolj, drugič manj intenzivno spremlja proces prehoda v 'novo realnost', me je med drugim vodilo do glasbe. Natančneje, do pevskih vaj oz. pevske terapije, kot sem si sama to vzela.

 

Dani zapis sem se odločila deliti, ker vem, da je v tem našem 'zemeljskem življenju' mnogo nadvse bolečih izgub, ki jih vsak doživlja po svoje. Sama sedaj vem, da so del teh tudi samoočitki, iskanje odgovorov na večne zakaje, žalost, nemoč, pri nekaterih tudi jeza in še kakšno čustvo, ki z nizko frekvenco pač naravno potegne človeško bitje na nižje vibracijske ravni, iz slednjih pa se lahko povzpne le s pomočjo čustev višjih frekvenc – v prvi in najpoglavitnejši vrsti je to ljubezen.

Četudi je nadvse težko to ozavestiti v trenutku, ko se posameznik počuti na samem dnu 'čustvene frekvenčne lestvice', pa je to – govorim iz izkušenj – mogoče. Prehod po lestvici je daleč od lahkega, a je resnično mogoč. Morda ni ravno skok in iluzija bi bilo to pričakovati, v izogib pričakovanjem pa je dobro ozavestiti zavedanje, da je delo na tem vsakodnevni trening. Visoko intenzivni trening, bi lahko dodala. Energija, ki jo zahteva prehod po tej čustveni frekvenčni lestvici, je namreč enormnih kapacitet. Kot je ne moremo videti, je nemogoče opisati tudi potrebne kapacitete za to, poleg tega je »vsak posameznik zase svet« in to doživlja po svoje.

 

»Vsak človek je zase svet«

Misel, da je vsak posameznik zase svet, mi je položila v zavest že pred več kot dvema desetletjema prav moja ljubezen, ko mi je delila 'Pesem o zvezdah' Toneta Pavčka (spodaj), in to dejansko ozavestim prav vsak ljubi dan, ko imam opravka z ljudmi – in tudi s sabo.

Ko sem se, denimo, odločila, da se za lastno podporo po slovesu svoje sorodne dušice od njenega telesa obrnem na res čudovito osebico – učiteljico petja Julijo Fajhtinger, me je med drugim prešinilo tudi v tistem hipu dozdevno retorično vprašanje »pa kako boš manj kot mesec dni po slovesu od lubija kar pela?!«, a se je domala hipoma pojavil v odgovor lubijev stavek »vsak človek je zase svet …«. In tako sem šla. Na svojo prvo uro petja. K Juliji. Da je (Julija) odličen izbor, mi ni potrdilo (že vnaprej) 'le' to, da je nesebično prispevala svoj čas in čudovite glasbene spretnosti na ekskluzivnem novoletnem dogodku za uporabnice društva SOS telefon, ki sem ga imela čast organizirati, in sicer s še eno resnično zlato osebo Tinkaro Kovač, ampak tudi njena izjemna podpora med mojim prvim petjem, ko so me zalile solze žalosti in krivde (da pojem).

A ko sem šla skozi ta del, sem spoznala (izkusila), da je izražati se s pomočjo grlene čakre (saj zato pravzaprav ta sploh je!) nadvse zdravilno. Energijsko, saj si dvignemo vibracijo, čustveno, ker je torej tudi vibracija čustev višja, in navsezadnje telesno, saj s petjem sprostimo blokade in zakrčenost, v katero nas sicer po svoji naraciji sili žalost. Ob izkušnji pa sem sama začutila tudi iskreno hvaležnost – pa ne le Juliji (in Tinkari, ki je pravzaprav zaslužna za to), ampak predvsem SEBI. Ker sem izbrala pogum v notranjem boju 'peti ali ne peti' v najbolj bolečem obdobju svojega življenja in izbrala svetlobo, kot to vidim. Za dober duh je namreč po mojem skromnem mnenju ne le potreben, ampak čisto zares nujen tudi dober dih in slednjega zagotovo nudi glasba oz. konkretneje – petje. Preverite. Tudi če ste okej (in hvalabogu, da ste!), poskusite pa boste videli. Samo zapojte. In samo bodite.

 

Dober duh – 'Spirit of OM'

Gojenje in ohranjanje dobrega duha pa v mojih očeh predstavlja tudi delo(vanje) z ljubeznijo. Zato sem v tem času še sploh hvaležna za sodelovanje s podjetjem 'The Spirit of OM', ki stoji za istoimensko blagovno znamko in izdeluje resnično čudovite izdelke, ki spodbujajo (samo)ljubezen ter s tem seveda tudi pozitivno vplivajo na našo čustveno oz. energijsko vibracijo. Prav to, kar rada počnem in v kar verjamem, je namreč – poleg prakticiranja petja – še en del izbranih tehnik, ki mi osebno pomagajo premikati se po omenjeni čustveni frekvenčni lestvici. Navzgor kakopak. (Hvala, Julija!)

 

In kaj o izdelkih 'The Spirit of OM pravi Julija Fajhtinger, učiteljica petja in vokalistka Tinkare Kovač? »Ko sem se prvič spoznala z Alenko, mi je podarila izdelek ‘The Spirit of OM’ - pulover roza-bele barvne kombinacije z mandalo. Sama pa je imela oblečene pajkice, ki so bile tako lepega dizajna, da so mi takoj padle v oči. To je bil torej začetek, kasneje pa sem si vzela čas, da sem si podrobneje prebrala o podjetju ‘The Spirit of OM’, o izdelovanju oblačil in o njihovi zgodbi. Ravno zato, ker si prizadevajo prispevati k ustvarjanju boljšega sveta, izdelujejo iz organskega bombaža, brez kemikalij in umetnih snovi ter skrbijo nasploh za okolje, kar se povsem sklada z mojimi vrednotami, sem (u)videla priložnost tudi zase, da si naročim posteljnino in nekaj oblačil. Tako skrbim, da bo moja koža prekrita z naravnimi materiali, obenem pa podprem podjetje, ki dela z ljubeznijo. V tekstilu so tudi mikrodelci kristalov, kar je še dodatno podkrepilo na moje zanimanje. Sedaj, ko uporabljam prve naročene izdelke, lahko povem, da so izdelani res zelo kakovostno in bi jih priporočala vsem, ki jim je mar, kaj oblečejo.«

 

 

Za konec pa še: od zvezdic do zvezd!

 

Pesem o zvezdah

 

Vsak človek je zase svet,

čuden, svetal in lep

kot zvezda na nebu ... 

Vsak tiho zori,

počasi in z leti,

a kamor že greš, vse poti

je treba na novo začeti. 

Tako živimo ljudje.

Vsak zase krmari k pogrebu.

Svetloba samo

nas druži kot zvezde na nebu. 

A včasih so daleč poti,

da roka v roko ne seže,

a včasih preblizu so si,

da z nohti lahko

srce kdo doseže ... 

Od tega menda

človek umre,

od tega z neba

se zvezda ospe. 

(Tone Pavček)
 

Alenka Lena klopčič

 

Pričujoči blog je bil prvotno napisan za spletno trgovino Dobra energija. POVEZAVA

0
Feed