V čudovitem stanju … ali moč manifestacije

V čudovitem stanju … ali moč manifestacije

Alenka Lena Klopčič


»Ko si v ‘čudovitem stanju’, lahko daš veliko več vsem, ki jih imaš rad. In veš kaj? V sreči je moč. V življenju vlada prednost sreče. Sreča je namreč prednost v naših odnosih, v našem poslu, našem zdravju in v vsem, česar se dotaknemo.

Živeti v čudovitem stanju, ne glede na to, kaj je največja svoboda in največje darilo, ki ga lahko ponudimo tistim, ki jih imamo radi. To je izkušnja absolutnega obilja — obilja veselja!— to je pravo bogastvo.«

 

Tako med drugim piše v svoji finančni (ja, finančni!) knjigi z naslovom ‘Unshakeable‘ oz. v prevodu ‘Neomajni’ znani ameriški poslovni strateg, motivacijski govorec in ‘življenjski coach’ oz. ‘coach za uspeh’ Tony Robbins. Še več, to obilje že posedujemo, nakaže dalje, ko pravi, da si lahko samo sami zagotovimo to mero sreče. Odločitev za to je torej v naših rokah.

 

Zelo dobro se zavedam, da se zadnja poved lahko (pre)bere kot čisti klišé, a če se poglobimo v to enako, kot se lahko poglobimo v poziv ‘Človek, spoznaj samega sebe!’ (napis nad vrati Apolonovega templja v Delfih), lahko prav zares stopimo korak bliže naši lastni Resnici.

 

Naš notranji svet ustvarja naš zunanji svet

Še kako res je to, da naš notranji svet ustvarja naš zunanji svet pa četudi to zveni abstraktno in bi naš človeški (raz)um za potrditev te teze (zopet) zahteval dokaze v argumentacijo ali pojasnilo – a naš dokaz je lahko že to, da se ‘samo’ spomnimo, k čemur poziva znana ameriška življenjska coachinja Maya Comerota. Spomnimo denimo na to, kako smo denimo prišli do nečesa, kar trenutno že imamo in/ali posedujemo. Vprašajmo se na primer, kje se nahajamo ta trenutek. Tako je – kje si fizično?


Sama recimo sedim v naslonjaču z laptopom na blazini (ta pa je v naročju, da nimam laptopa neposredno na telesu). Naslonjač si je zamislil moj mož Tomaž decembra lani, ko mu je zofa, ki sva jo imela še takrat, povzročala nelagodje v ležečem položaju, v katerem je pristal, ko je bil svoj boj s precej hudo boleznijo. Blazina pa je dar, ki sem si ga namenila pred nekaj leti, ko sem s prijateljico Tanjo potovala po jugu Avstralije (zelo rada potujem, ja) in sem zašla na art sejem (obožujem rokodelske art kreacije!), kjer sem naletela na čudovite izdelke lokalnih umetnikov, med katerimi je bila tudi ilustratorka Sally, ki je tiskala svoje stvaritve na blazine. Tudi laptop, ki je torej moje orodje izražanja, je plod potrebe po tem izražanju. No, nahajam pa se v najinem (meni še vedno zelo prikupnem) stanovanjcu, za katerega sva sicer ravno danes – na dan pričujočega zapisa torej – podpisala pogodbo o prodaji. Novembra se namreč seliva v leseno hiško po povsem najini meri, na sončni lokaciji le nekaj korakov pred gozdom. (Zelo blizu trenutnega kraja bivanja, ki nama je tudi zelo pri srcu.)

 

To pišem, ker želim s teboj, dragi Bralec, draga Bralka, deliti zavedanje o moči manifestacije. Namreč, vse kar imamo, kar se nam dogaja oz. bolje rečeno, ‘se dogaja za nas’ – vse to je že nastalo nekje v naših mislih. Ker najprej je bila ideja (o idejah je čudovito govoril že Platon, a o tem več v okviru na koncu) in ideja se je manifestirala, se materializirala, se udejanjila. Razumete? »Razumete?!« bi vprašala tudi Maya.

 

In kot je rekel že Gandhi: »Tvoja prepričanja postanejo tvoje misli, tvoje misli postanejo tvoje besede, tvoje besede postanejo tvoja dejanja, tvoja dejanja postanejo tvoje navade, tvoje navade postanejo tvoje vrednote, tvoje vrednote postanejo tvoja usoda.«

 

Vabljeni k branju preostanka bloga na spletni strani Nanu skincare, za katero je bil dani zapis tudi pripravljen. POVEZAVA

 

0
Feed